zaterdag 20 maart 2010

Blije klanten

Op een zondag werd Fabio gebeld door een bananenhandelaar, omdat zijn airconditioning het niet deed. Hij wilde graag dat Fabio diezelfde dag nog kwam (jawel, op zondag), omdat anders al zijn bananen gaan rijpen en dan kan hij ze dus niet meer verkopen. Aangezien het in de buurt was, zijn we er samen naar toe gegaan.

Fabio heeft het probleem opgelost en de klant was zo blij, dat hij ons 20(!) kilo bananen meegaf. Iedereen in het bedrijf heeft zo'n beetje de hele week bananen gegeten. Wil jij nog een banaan? Neeejj, dank je...

Fabio heeft ook een 'pastificio' als klant. Dat is een pastafabriek. Daar heeft hij ook een aantal problemen opgelost. Ze waren zo blij, dat ze 10 pakken pasta meegaven, lasagne pasta en pizzoccheri. Van dat laatste had ik nog nooit gehoord, maar het is wel lekker. Het is een soort tagliatelle, maar dan van boekweit. Ik heb het wel bij Fabio's zus gegeten, maar nog niet zelf gemaakt. Wel heb ik lekkere lasagne gemaakt. Daar zijn we allebei dol op.

En dan is er toch niets lekkerders dan zelfgemaakte tiramisu er achteraan? Tiramisu betekent trouwens letterlijk 'trek me op/omhoog'.

Van een andere klant kreeg Fabio een fles wijn met een creatief jasje. Die had zijn vrouw gemaakt. Origineel, he? Er staat 'cin cin' op. Dat betekent proost.

Geen opmerkingen: